SK Camelina-öljy 100% 500ml

12,90 

Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja

Varastossa

Kuvaus

Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja- alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL kolesterolipitoisuutta ja siten vailuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. Arvokkaan rasvahappokoostumuksensa ansiosta Camelina-öljy on funktionaalinen eli terveysvaikutteinen elintarvike.

Ravinnon tärkeinpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja.

Camelina-öljy sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä sen hieno mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Öljy sopii myös leivontaan.

Camelina-öljy on 100% kotimaisesta siemenestä puristettu öljy

Syyskuussa 2015 Camelina-öljy sai Hyvää Suomesta -joutsenmerkin.

 

[pdf-embedder url=”https://www.sporttimekka.fi/wp-content/uploads/2017/08/Camelinaoljyn_rasvahapot.pdf”]

Lisätiedot

Paino 0.5 g

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “SK Camelina-öljy 100% 500ml”

SK Camelina-öljy 100% 500ml
12,90 
-