Quamtrax Evening Primrose Oil 200 kaps.

13,90 

Helokkiöljy takaa terveytesi antamalla tarpeelliset omega-rasvahapot

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) TU333 Osastot: , , ,

Kuvaus

Elimistömme tarvitsee välttämättömiä rasvahappoja toimiakseen optimaalisesti. Kehomme ei kuitenkaan pysty muodostamaan näitä rasvahappoja, vaan niitä täytyy saada ravinnosta. Välttämättömät rasvahapot jaetaan kahteen rasvahapporyhmään, Omega-3 ja Omega-6. Omega-3 rasvahappoja saadaan pääasiassa rasvaisesta kalasta ja Omega-6 rasvahappoja siemenistä, pähkinöistä ja kasviöljyistä.

Helokkiöljy erottuu näistä muista kasviöljystä erittäin korkealla GLA rasvahappopitoisuudellaan.  Koska vain harvat ravintoaineet sisältävät gammalinoleenihappoa (GLA), niin elimistön täytyy tuottaa sitä itse muuntamalla huomattavasti tavallisempaa linolihappoa GLA:ksi prostaglandiinituotannon avulla.

Prostaglandiinituotanto voi kuitenkin häiriintyä monesta eri tekijästä kuten stressistä, tupakoinnista ja epäsäännöllisistä tai huonoista ruokailutavoista, ikääntymisestä sekä virusinfektioista.

GLA:lla on erittäin suuri merkitys ihon kiinteyden ja kimmoisuuden ylläpitämisessä ja sen käytöllä voidaan saada huomattavia parannuksia ihon kuntoon. GLA:lla on myös muita tehtäviä elimistössä ja tärkeä merkitys mm. verenkiertoelimistölle ja hormonitoimintaan. Elimistö muuntaa GLA:ta eteenpäin arakidonihapoksi, joka on tärkein Omega-6 rasvahappo aivoissa.

Hormonitasapaino

Linolihapoista (LA) muodostuneilla rasvahapoilla on elimistössä ihoa suojaavan toiminnan lisäksi myös tärkeä merkitys eikosanoidien tuotannossa. Eikosanoidit ovat hormonienkaltaisia välittäjäaineita, ja ne säätelevät hormoneja ja käytännössä elimistön kaikkia tärkeitä toimintoja, kuten tulehdustiloja ja solujen välistä kommunikointia. Eri eikosanoidit tasapainottavat toisiaan ja niitä on sekä ”hyviä” että ”pahoja”.

Yksi tärkeä eikosanoidiryhmä on prostaglandiinit. GLA:ta käytetään elimistössä tuottamaan tulehdusta ehkäisevää prostaglandiini PGE1:stä. PGE1:llä on tärkeä merkitys ihossa, mutta myös muualla elimistössä. PGE1 on mm. osoittautunut vaikuttavan tiettyihin hormoneihin, jotka ovat aktiivisia kuukautiskierron aikana; progesteron ja prolaktin. Siksi monessa maassa suositellaan PMS:n ja vaihdevuosien yhteydessä tuotteita, joissa on korkea GLA taso. Näiden käytön uskotaan vähentävän eräitä tavallisia ongelmia liittyen elimistön hormonivaihteluihin ja vaikuttavan tasoittavasti hormonitasapainoon.

Käyttö myös PMS-oireisiin, rintojen arkuuteen, ihottumiin, niveltulehdukseen, ihon ikääntymisen hidastamiseen

200 kapselia 1000mg sisältäen 500mg helokkiöljyä.

Annostus 1 kapseli päivässä.

-